Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Op 15 april 2017 organiseerde LEV een Benefiet Indische Dansavond met de Band No Name en vele andere artiestenavond voor de vergeten Achtergebleven indo's die  leven in armoede

Toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, bleef er een grote groep indo's achter. Deze Nederlanders in Nederlands-Indië geboren voelen zich Nederlander, spreken Nederlands, maar worden niet door de staat erkend. Deze achtergebleven groep leeft in bittere armoede. Francine Tammeling geeft met haar stichting hoop.
Niet erkend
Na de onafhankelijkheid van Indonesië konden veel Nederlanders geboren in Nederlands-Indië niet aantonen dat zij Nederlander waren. Velen zijn hun identiteitspapieren in de oorlog kwijtgeraakt. Daardoor waren zijn niet welkom in Nederland en moesten in Indonesië blijven. Omdat ze niet door de Nederlandse staat erkend zijn, hebben ze ook geen recht op pensioen of AOW. Ze zijn door de Indonesiërs gediscrimineerd en leven sindsdien in bittere armoede.
 IMG 20170326 WA0002 IMG 20170326 WA0004 IMG 20170326 WA0003

Francine Tammeling uit Arnhem zet zich met haar stichting Teman Teman Sehati al 16 jaar in voor deze ouderen in en rondom Bandung en Jakarta. "Ik neem altijd naaispullen mee voor een paar dames. Daar maken zij weer tasjes en pannenlappen van. Die koop ik weer van ze, zodat ze een beetje geld hebben." Maar de nood is hoog en meer hulp is nodig. Daarom wil LEV het werk van Francine ondersteunen.

Per persoon verschilt het wat er nodig is. Zo heeft een aantal ouderen een nieuw huis nodig en is medische Zorg onbetaalbaar. Ruim 80 ouderen hebben dringend hulp nodig.


Onderstaande bands treden op deze avond op!

 

Informatie lees doelstelling website Stichting Teman Teman Sehati op: www.temantemansehati.nl


 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 
© Alle rechten voorbehouden aan LEVevents ®, Marcel Legerstee, IJssellaan 13-3, 6826 DE Arnhem  | Layout/Ontwerp: www.kleijson.nl