Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 


Help, mijn cortisol slaat op hol……

Waarom stress je dik maakt,je gezondheid vernietigd en wat je er aan kan doen,

Stress betekent letterlijk 'spanning' En dat is het ook,er gebeurt iets en er ontstaat spanning in je lichaam. Dagelijks ervaar je op een of andere manier stress. Dat is vrij normaal en gezond, zonder die stress kom je namelijk niet van die bank af. Maar hoe ga je met die stress om en, ook heel belangrijk, hoe gaat je lichaam hier mee om ?

In het dagelijkse leven heeft de ieder mens last van emotionele ingrijpende gebeurtenissen, zoals het verlies van een baan, teleurstelling in de liefde,afwijzing, krenking van het gevoel van eigenwaarde,gefrustreerde wensen,dromen enzovoort.

Vaker nog worden wij niet opgezadeld met niet eens zulke ernstige, maar welsteeds terugkerende psychische spanningen en irritaties, zoals elke dag weer in de file staan, elke avond weer verplicht meeluisteren met de televisie van de buren, en elke dag weer die kleine pesterijen van die collega.

Het opvallende is dat ons organisme dit soort' bedreigingen' even ernstig neemt als die van een hongerige kijkende tijger met een kwijlende bek vol blikkende tanden naar ongezonde leefstijl.

Wat is het eerste wat velen van ons doen wanneer stress zich opstapelt? We stapelen ook onze borden op - en dan liefst junkfood. Er is niets anders dat ons meer doet verlangen naar suiker,zout en vet dan een stressende gebeurtenis, maar je uit de stress"eten is natuurlijk niet de oplossing.

Na aanleiding van mijn bloedonderzoek begin dit jaar ben ik als 50 plus in de gevarenzone terecht gekomen met een overgewicht van 141 kilo . Op 7 maart 2016 ben ik zelf door mijn huisarts gewaarschuwd en geconfronteerd om mijn leefstijl drastische te moeten gaan veranderen. Door deze mededeling ben ik hier ontzettend van geschrokken en ben direct begonnen om na te gaan denken hoe ga ik dit doen.

Op 15 april 2016 ben ik als sportvrijwilliger van de stad Arnhem gekozen vanwege mijn inzet als vrijwilliger voor de Arnhemse jeugdronde Ome Joops Tour, met als doel jaarlijks 150 kinderen sportief in beweging te krijgen. Als boegbeeld voor de Arnhemse jeugd stond ik in de sporttempel van Arnhem ongelukkig op het podium naast mensen die dagelijks met de sport bezig zijn, ik heb de de prijs in ontvangst te mogen nemen maar voelde mij met mijn postuur niet gelukkig. Direct daarna ben ik meer gaan bewegen en mijn lichaam te activeren en het allerbelangrijkste goed op mijn dagelijkse voeding te gaan letten.

Dierbare mensen in mijn omgeving waaronder Xfitter Patricia Krechting maakte zich grote zorgen om mijn huidige leefstijl en hebben mij een zetje in de rug gegeven om mij te gaan melden bij de sportschool van Thomas Verheij Formupgrade om deel te gaan nemen aan een Xfittt programma.

Op zaterdag 10 september 2016 was het zover ik moest mij melden bij Dave van de Kamp om te gaan wegen (131 kilo). Samen met enthousiaste groep Arnhemmers onderverdeeld in verschillende groepen, mocht ik mij aansluiten bij 5 enthousiaste dames om samen 11 weken lang 2 avonden in de week te gaan sporten met een gezamenlijke doel om in de modes te komen van een gezonde leefstijl.

En dat is gelukt lieve mensen, mede door de super begeleiding en vande professionele enthousiaste trainers die mij hebben geholpen om mijn gewicht terug te brengen naar 118.7 kilo

Ik ben op dit moment zo trots op mij zelf dat ik op eigen kracht ben gaan begonnen om mijn mijn leefstijl drastiche ben gaan veranderen en mede dankzij de hulp van het Formupgrade Xfittt thema mijn doel heb kunnen bereiken, op 7 januari 2017 ga ik beginnen aan mijn 2e Xfitt programma met als doel om op 15 april 2017 mijn streefgewicht te halen van 99,9 kilo.

Lieve mensen ik wil jullie een paar tips aan jullie meegeven.

- Neem de tijd voor ontspanning

- Spiegel en of / vergelijk jezelf niet met anderen.

- Bepaal duidelijk je grenzen, zeg geen ja als je nee bedoelt.

- Leer te luisteren naar en te reageren op je eigen 'lichamelijke en psychische signalen.

- Niet alles hoeft perfect,goed is goed genoeg.

- Niet alles tegelijk willen doen.

- Herken de typische stresssignalen,maak keuzes en doe daar iets mee.

- Doe je werk waar je ambitie ligt.

- Ontdek wat energie kost en wat energie oplevert.

- Geniet van het leven!


En werkt dit allemaal niet dan wordt het misschien tijd om te onderzoeken wat er in jouw eigen onderbewust zijn je leven kan saboteren.

Marcel Legerstee

Wuivende Xfittt mensen overal in Arnhem.
Het Xfittt Team bejubelen de winnaars die de aankomst, uitgeput en moe, slenterend, overschrijd langs de Rijndijk Verstand op nul, verzuurde spieren, krakende longen, bolle ogen, verval alom... Beletten niet dat hij en zij een eeuwige glimlachtovert op hun gezichten.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een gezond sportief 2017


Marcel Legerstee 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

LEV 0

 

 
© Alle rechten voorbehouden aan LEVevents ®, Marcel Legerstee, IJssellaan 13-3, 6826 DE Arnhem  | Layout/Ontwerp: www.kleijson.nl