Donderdag 18 januari stond in het teken van meerdere inspirerende ontmoetingen met mensen die de Arnhemse jeugd een warm hart toedragen. De avond startte met de nieuwjaarsreceptie op Industriepark Kleefse Waard, thuishaven van Ome Joop’s Tour. Drukbezocht en op passende wijze de hand geschud van Matthijs Buddingh (foto). Hij gaat aan de slag voor de gemeente Nijmegen om verbinding tot stand te brengen in de regio. Aansluitend had ik een geanimeerd gesprek met Peter Hoeve, adviseur en coach van www.effedoen.nl.

Met Toni van Antonio Shining en Places ben ik vervolgens naar de nieuwjaarsreceptie gegaan van TOV, de Turkse Ondernemings Vereniging, die plaatsvond in Burgers Bush’. Onze burgervader Ahmed Marcouch was eveneens aanwezig en zijn speech bezorgde me een warm gevoel: ‘werk met elkaar samen, ongeacht achtergrond, zonder verloochening aan de eigen identiteit in een maatschappij waarbij oog moet worden behouden voor en hulp moet worden gegeven aan, hen die die het nodig hebben. Laat ons allen daar gehoor aan geven.’

Woorden die aansluiten bij de doelstellingen die sinds jaar en dag ook de missie van Ome Joop’s Tour vormen.

Marcel Legerstee

 

IMG 20180119 WA0001

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

De inschrijving voor de 68e editie van Ome Joop's Tour is van start gegaan. Het doet mij bijzonder groot genoegen dat in 2018 het gedachtegoed van mijn vader Joop Legerstee nog steeds springlevend is. Sinds het eind van de editie 2017 is achter de schermen van de organisatie druk gewerkt aan de voorbereidingen voor de komende Ome Joop's Tour. De opening van de inschrijving heeft tegelijkertijd plaatsgevonden met de lancering van de nieuwe website (www.omejoopstour.nl), waarmee we als organisatie een fraai startpunt hebben gecreeerd in een tijd waarin digitale en sociale media steeds belangrijker worden. De nieuwe website, gerealiseerd door Diep Arnhem, vervult me ook met de nodige trots.

De 68e editie van Ome Joop's Tour begint op zondag 22 juli met een verzameldag op Papendal, op maandag 23 juli gevolgd door de start vanaf de markt in Arnhem. De deelnemers wacht een onvergetelijk onthaal op woensdag 1 augustus. De voorwaarden voor deelname staan gedetailleerd op de website: https://goo.gl/8tG3X8.

Marcel Legerstee

Homepagina OJT

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

LEV 0